loading...
اخبار باشگاه لیورپول
آخرین ارسال های انجمن
فرشاد سلیمانی بازدید : 171 پنجشنبه 17 فروردین 1391 نظرات (0)

در این نوشته قصد دارم به بررسی شروع پروژه ی آغاز شده توسط کمپانی Fenway Sports Group به رهبری کنی دالگلیش، اسطوره ی بی بدیل و محبوبترین چهره ی تاریخ باشگاه لیورپول بپردازم



نویسنده : فرید کلانتری

برای مقدمه ای کوتاه باید بگویم، تام هیکس و جورج ژیلت، مالکان پیشین لیورپول در ششم فوریه 2007 با خرید 98% سهام باشگاه، مالکیت باشگاه رو به دست گرفتند. عملکرد اسفناک این 2 یانکی بر همگان روشن بوده و البته جایی در این نوشتار ندارد. تنها نکته ی قابل ذکر از زمان مدیریت کوتاه این 2 آمریکایی این است که هیچ یک از هواداران امیدی به آینده نداشتند. اعتراضات شروع شد و کار به آتش زدن پرچم ایالات متحده در اعتراض به نحوه ی مدیریت آنها کشیده شد، اعتراضات بالا گرفت و آنها همچنان قادر به پرداخت بدهی های سنگین خود نبودند، از فروش باشگاه سرباز می زدنند تا اینکه دادگاه عالی رسیدگی به بدهی های باشگاه لیورپول، طی حکمی فروش باشگاه را آزاد اعلام کرد و این 2 مرد که فقط به فکر جیب خود بودند نه سرنوشت لیورپول، ناچار باشگاه را به کمپانی " فن وی اسپورت ( FSG ) " به مدیریت جان هنری واگذار کردند، این اتفاق را می توانیم یکی از بزرگترین و خوشحال کننده ترین اتفاقات تاریخ باشگاه تلقی کنیم، چرا که اگر جان هنری بدهی ها رو در آخرین لحظات تعیین شده پرداخت نمی کرد باشگاه کاملا به "رویال بانک" واگذار میشد و پس از آن معلوم نبود چه سرنوشتی در انتظار پر افتخار ترین تیم بریتانیا می بود.

 

تفاوت عمده ی فوتبال گذشته با فوتبال حرفه ای امروز چیزی نیست جز ورود ثرمایه و تبدیل شدن این رشته ی ورزشی به نوعی صنعت و بازار سرمایه گذاری، شروع پروژه ی دالگلیش را با شروع الکس فرگوسن در دشمن دیرینه ی لیورپول، منچستر یونایتد آغاز می کنیم.

 

الکس فرگوسن اسکاتلندی در فصل 86 - 87 وارد اولترافورد شد، این اسکاتلندی با چند قهرمانی در فوتبال اسکاتلند و جام یوفا به همراه " آبردین " و حضور یکساله در تیم ملی اسکاتلند، به عنوان مربی شهرتی نسبی در فوتبال بریتانیا برای خود دست و پا کرده بود و با این پشتوانه، هدایت شیاطین سرخ را به دست گرفت.

 

نخستین گام ، 1986

او در اولین فصل حضور خود 4 خرید داشت که تنها 2 تن از آنها در آن فصل برای او به میدان رفتند ، لیام ابراین با قراردادی به ارزش 57 هزار پوندکه تا1988  در اولترافورد ماند و تری گیبسون که به صورت فری وارد تیم شدند. البته شیاطین در آن فصل با فروش مارک هوگس به بارسلونا به مبلغ  2.6 میلیون پوند که رکورد نقل و انتقالات آن فصل فوتبال اروپا محسوب می شد پول خوبی به جیب زدند

فرگوسن قدم اول خود در اولترافرود را بسیار ضعیف برداشت !. او از 9 بازی ابتدایی خود در لیگ تنها 5 امتیاز کسب کرد. 14 پیروزی ، 14 شکست و 14 تساوی، حاصل کار فرگوسن در اولین حضورش در لیگ انگلستان بود و آنها در انتهای آن فصل در رتبه ی یازدهم جدول جای گرفتند.

فرگوسن همچنین در رقابتهای حذفی هم موفقیت چمشگیری نداشت تا اولین فصل حضورش را بدون جام به پایان ببرد. عملکرد کلی فرگوسن در لیگ ، جام حذفی و جام اتحادیه را در شکل زیر می بینید .

 

 

1 سال گذشت ، 1987

فرگوسن در دومین تجربه ی خود در لیگ برتر ، 3 بازیکن جدید به تیم اضافه کرد ( Viv Anderson ، Steve Bruce ، Brian McClair ) که جمعا چیزی نزدیک به 2 میلیون پوند برای باشگاه هزینه برداشت.

یونایتد در این فصل نسبت به فصل گذشته بسیار بهتر ظاهر شد و در نهایت در لیگ به 9 امتیاز کمتر نسبت به دشمن دیرینه ی خود، به نایب قهرمانی رسید. البته فرگوسن همچنان در رقابتهای حذفی ناکام باقی ماند.


عملکرد کلی فرگوسن در فصل 87 – 88


همچنان بدون جام ، 1988

او در این سال نیز 5 بازیکن جدید به تیم اضافه کرد که عبارت اند از ( Mal Donaghy ، Lee Stuart Sharpe ، Jim Leighton ، Ralph Milne ، Jesper Olsen ) که جمعا 2 میلیون برای فرگوسن هزینه برداشتند.

فرگوسن این فصل را بسیار نا امید کننده سپری کرد، آنها در لیگ به رتبه ای بهتر از یازدهم دست پیدا نکردند، البته در آن فصل هم به مانند فصل های گذشته در رقابتهای حذفی ناکام ماندند، تنها در جام حذفی موفق ترین حضور خود را از آغاز داشت ، انها در ان جام تا نیمه نهایی رقابت ها بالا آمدند و در نیمه نهایی مغلوب ناتینگهام فارست شدند.

منچستر در فصل قبل در جدول دوم شد و در مکان اروپایی ها قرار داشت اما تیمهای انگلیسی در آن سالها از حضور در جام باشگاه های اروپا محروم بودند.

 

عملکرد کلی فرگوسن در فصل 88 – 89

 

بالاخره اولین جام پس از 4 سال ، 1989

فرگوسن در این سال 9 بازیکن جدید به تیم اضافه کرد ، برای هفت تن از آنان مبلغی حدود 8.5 میلیون پوند پرداخت کرد ، 2 نفر دیگر با قرار داد آزاد به اولترافورد پا گذاشتند.

 نکته ی قابل ذکر درباره ی ترکیب منچستر در آن سال این است که ، فرگوسن از اولین فصل حضورش تا بدین جا ، 22 بازیکن خریداری کرده بود . از آن 22 بازیکن ، 17 بازیکن در ترکیب آن فصل منچستر حاضر بودند و بخش عمده ای از نفرات ثابت یونایتد در آن فصل خریدهای الکس فرگوسن بودند.

با این حال آنها باز هم در لیگ برتر به ضعیفترین رتبه ی خود از زمان ورود فرگوسن یعنی رتبه سیزدهم دست یافتند، اما در جام حذفی فصل داستان طور دیگری رقم خورد. آنها در آن جام با از غلبه در تیمهایی نظیر ناتینگام فارست ، نیوکاسل ، اولهام به فینال رقابت ها رسیدند و در فینال با شکست کریستال پالاس ، به اولین جام خود بعد از ورود فرگوسن دست یافتند.

 

عملکرد کلی فرگوسن در فصل 89 – 90


می توان گفت از این هنگام به بعد موفقیت های شیاطین در فوتبال جزیره استارت خورد ، البته آنها تا تا 1992 موفق به قهرمانی در لیگ نشدند اما موفق به کسب چند جام نظیر سوپر کاپ اروپا و جام اتحادیه شدند، فرگوسن تا اولین قهرمانی خود در لیگ که در فصل 92 - 93 رقم خورد ، 16 بازیکن دیگر را به فهرست نفرات خود اضافه کرد که می توان گفت بعد از 6 سال به ترکیب دلخواه خود در لیگ برتر رسید، از آن هنگام قهرمانی های یونایتد در لیگ برتر کلید خود، البته آنها تا سال 1999 موفق به کسب افتخاری در مسابقات اروپایی نشدند .

 

عملکرد الکس فرگوسن از ابتدای حضورش تا اولین قهرمانی لیگ


سخن آخر

فرگوسن منچستری زمانی هدایت منچستر را به دست گرفت که این در 5 سال گذشته هرگز رتبه ای پایین تر از چهارم را تجربه نکرده بود ، اما نتایج و رتبه های عجیب این مرد باعث نشد صبر هواداران پایان یابد ، البته اعتراضات بالا رفته بود اما به پشتوانه جام حذفی فصل 89 - 90 ، مالکان کماکان به او اعتماد داشتند و درهای خروج را با این اسکاتلندی نشان ندادند . البته شیاطین سالها قبل از آن در چنین وضعیت مشابهی قرار گرفته بودند . مت بازبی یکی از پر افتخارترین مربیان تاریخ منچستر یونایتد ، در سال 1945 هدایت این تیم را بر عهده گرفت ، او در 5 سال پس از آغاز به کارش تنها یک جام حذفی را به اولترافورد آورد ، با اینکه او 5 سال را در تیم رقیب و دشمن قسم خورده ی منچستر ، لیورپول توپ زده بود اما باز هم به او اعتماد شد و او توانست در مدت حضور 24 ساله ی خود در اولترافورد ، چندین مرتبه در لیگ به قهرمانی برسد و همچنین اولین قهرمانی تاریخ یونایتد در لیگ قهرمانان را در آن دوره به ارمغان آورد . مخاطب اصلی این مقاله طرفداران لیورپول هستند لذا لازم ندیدم شرایط تیمی که روی هاجسون به کنی دالگلیش تحویل داد و مشکلاتی که دالگلیش از ابتدا با آنها مواجه بود را شرح دهم . هدف از این مقاله پیشگویی و تضمین موفقت کنی نیست ، ولی میبینیم که اعتماد و تداوم حمایت ها از یک مربی گاه میتواند چه نتایج پرباری به همراه داشته باشد ، وجود یک تیم مدیریتی قوی به همراه پول کافی و بازاریابی متناسب ( شریک های تجاری ، اسپانسرینگ ، امور تبلیغاتی و ... ) در کنار اعتماد به شخصی درست ، همگی نشان از آغاز یک امپراطوری دارند .


مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
در این وب تمامی اخبار و حواشی مربوط به باشگاه لیورپول انگلیس به طور اختصاصی منعکس میشود. کپی برداری از این وب با ذکر نام منبع مجاز است.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • صفحات ویژه

    آمار سایت
  • کل مطالب : 282
  • کل نظرات : 76
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 42
  • آی پی امروز : 37
  • آی پی دیروز : 33
  • بازدید امروز : 206
  • باردید دیروز : 47
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 522
  • بازدید ماه : 1,088
  • بازدید سال : 4,057
  • بازدید کلی : 93,678
  • کدهای اختصاصی
    Weather Liverpool
    Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net